En geraced werd er die dag. In restaurant Bernie’s, met uitzicht op de befaamde Tarzanbocht, stonden tien PlayStations opgesteld waarop F1 2017 te spelen was. Ook stonden op het circuit nog eens tien Playseats, waarop onder andere de Ziggo eBattle verreden werd. Genodigden konden de game volledig aan de tand voelen.

F1 2017 evenement

Geschiedenis op Circuit Zandvoort F1 2017 evenement

Alhoewel alle handen gelijk begonnen te jeuken met het vooruitzicht om F1 2017 te mogen spelen, was het eerst tijd voor enkele presentaties van Codemasters, Ziggo en de algemeen directeur van Circuit Zandvoort. In de presentaties stond de geschiedenis centraal. Die geschiedenis was een mooi bruggetje naar de game F1 2017, die als ondertitel ‘Make History’ heeft, vanwege de klassieke wagens in de game.

F1 2017 evenement

Coureur tegen gamer

Na deze presentaties was het aan Red Bull Junior Richard Verschoor en de snelste deelnemer van de Ziggo eBattle, Floris Wijers om voor de vuurdoop van F1 2017 te zorgen. Dit deden ze in een wedstrijd tegen elkaar op het circuit van Spa Francorchamps. In de race van vijf ronden, was het uiteindelijk Wijers die er ruim met de winst vandoor ging. Overigens vindt hij dat de wagens in F1 2017 gemakkelijker te besturen zijn dan in F1 2016. Dit komt volgens hem doordat je sneller dan vorig jaar de bochten in kunt duiken omdat er meer grip is.

De race tussen Wijers en Verschoor legde de lat hoog voor de competitie tussen journalisten en overige genodigden. Zonder assists rijden bleek moeilijker dan gedacht en enkele deelnemers stonden meer het gras te maaien dan de race te rijden. De deelnemers die wel op het asfalt wisten te blijven, deden dat niet onverdienstelijk en reden soms rondes die nog in de buurt kwamen van een echte Formule 1 tijd.

F1 2017 evenement

Ziggo eBattle

Met deze competitie waren de Playseats opgewarmd voor het echte werk. De 25 snelste coureurs die zich hadden gekwalificeerd voor de Ziggo eBattle namen het voor het eerst op F1 2017 tegen elkaar op. Deze wedstrijd werd ook live uitgezonden via Twitch. Zelfs Lee Mather, Creative Director van Codemasters, was onder de indruk van het niveau dat de deelnemers lieten zien.

De winnaar van de race ging er vandoor met tickets voor de Historische racedagen op Circuit Zandvoort. Onder de deelnemers werd daarnaast nog twee tickets voor de aankomende Formule 1 Grand Prix op het uitverkochte Spa Francorchamps verloot.

Hiermee zat de dag op Circuit Zandvoort erop. Fans die zelf met F1 2017 aan de gang willen, zullen nog even moeten wachten. De game komt 25 augustus uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Verwacht de review binnenkort hier op de site!