ESL One

Datum: misschien in 2017
Locatie: ArenA Amsterdam
Prijzenpot: € 250.000

Het toernooi is officieel nog niet aangekondigd, maar door de samenwerking tussen ArenA Amsterdam en ESL, zit een eSports event in de ArenA er wel aan te komen. Op 18 en 19 juni van dit jaar vindt het Dota 2 toernooi nog in Frankfurt plaats, maar ArenA schijnt druk bezig te zijn om ESL One met Dota 2 voor volgend jaar naar Nederland te halen.

Dota 2 is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) die door Valve uitgebracht is in 2011 en is sindsdien tomeloos populair. Het concept is afgeleid van een Warcraft III mod, waarbij twee teams hun basis moeten verdedigen en je als speler vanuit een top-down view een Hero bestuurt. Door met je Hero vijanden te verslaan verdien je goud en items, en stijgt je Hero in level.

Dota 2 is het grootste toernooi als het aankomt op prijzengeld. Met het afgelopen World Championship was de prijzenpot zelfs ruim 18 miljoen euro. De prijzenpot is daarmee twee maal zo groot als bijvoorbeeld die van de NFL Worlds Series of de NBA finales.

Check ook onze special eSports toernooien met de grootste prijzenpotten om te lezen over alle dikke prijzen die professionele gamers met hun team op kunnen strijken.