Dutch College League

Datum: 5 april t/m 14 juni
Locatie: Vue Hilversum
Prijzenpot: Teamticket IeSF World Championship 2016

De Dutch College League is een League of Legends competitie tussen universiteiten en hogescholen uit Nederland en bestaat uit de Premier League en de Talent League. In beide leagues nemen teams van 5 studenten het tegen elkaar op.

In de Premier League spelen 6 topteams wekelijks live tegen elkaar in de prachtige Vue bioscoop in Hilversum. De matches worden gespeeld voor publiek en live getoond op het Dolby bioscoopscherm. Alle overige teams komen tegen elkaar uit in de Talent League. De Talent League wordt online gespeeld.

Het team dat de Premier League wint, kwalificeert zich voor het 8e IeSF World Championship 2016. De winnaars van de Talent League verdelen een in-game geldbedrag van € 30.000, beschikbaar gesteld door Riot Games, maker van League of Legends.

De nationale League of Legends competitie is al een tijdje onderweg. Komende dinsdag zal midlaner van Fnatic “Febiven” – Nederlands bekendste League of Legends speler – bij het toernooi langskomen. Tickets hiervoor kosten € 10 en zijn nog altijd te koop. Dit geldt ook voor de rest van de dinsdagen tot aan 14 juni.