Foto: artubr/www.zquare.es

Het fenomeen eSports is uitgegroeid tot een volwaardige sport. Zo wordt er zelfs gekeken door IOC-leden of eSports als echte sport kan worden herkend, en als resultaat op de Olympische Spelen te beoefenen zal zijn. Dit zal vermoedelijk pas gebeuren in de Spelen van 2024 in Parijs. Tot die tijd beoefenen een aantal eSporters hun favoriete bezigheid in drukbezochte conferentiezalen.

In het jaar 2000 begon eSports te ontwikkelen tot de sport dat het nu is. Vooral via platformen als Twitch groeide het fenomeen hard. Soms kijken er wel duizenden mensen naar één wedstrijd. Daardoor worden de prijzenpotten van verschillende eSports events elk jaar meer verhoogd tot astronomische bedragen.

Onder andere het Dota 2 toernooi The International is erg gul voor de beste Dota 2 spelers ter wereld. De winnaars van de vorige editie gingen namelijk naar huis met een bedrag van 10.862.683 dollar. Niet geheel onlogisch dus dat veel jongeren willen horen bij de beste eSporters ter wereld.

eSports events op eigen bodem: Firstlook Battlecon 2018

Een van de grootste eSports-toernooien die wordt gehouden op eigen bodem heet Battlecon. Het prestigieuze eSports-event werd in 2016 voor het eerst georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Tijdens Battlecon kunnen spelers ter plekke meedoen aan verschillende toernooien. We moeten nog even afwachten welke games er tijdens Battlecon 2018 speelbaar zullen zijn.

Net zoals als in de voorgaande editie kunnen spelers meedoen aan vijfhonderd verschillende toernooien, zonder je ergens voor in te schrijven. Daarnaast zullen de verschillende competities meerdere keren per dag gaan plaatsvinden. Ook is het mogelijk om ongelimiteerd meedoen aan het grote scala eSports events dat wordt georganiseerd.

Meer informatie over Firstlook BattleCon 2018 moet nog worden bekendgemaakt. Wij kijken er in ieder geval naar uit!