Beste eSports speler - Dominique “SonicFox” McLean

Toch is JerAx niet de beste eSports speler van 2018. Tijdens de Game Awards wordt - naast de beste games - ook de beste eSporters bekendgemaakt. In 2018 is de beste eSporter Dominique “SonicFox” McLean. Hij speelt meerdere fighting games op hoog niveau en werd zelfs bij meerdere games tot kampioen gekroond.

Dit is zeer bijzonder, want tegenwoordig is de competitie binnen de verschillende eSports games moordend. Wanneer je het er niet voor over hebt om minimaal acht uur per dag te trainen, ga je het niet redden ten opzichte van de competitie. Daarom is het zeer bewonderingswaardig dat SonixFox in meerdere games kampioen werd. Hij speelde sinds 2017 Injustice 2, waarin hij ook vijf toernooien achter elkaar won.

De twintigjarige gamer is niet onverslaanbaar, want hij verliest vervolgens een aantal toernooien achter elkaar. Hierdoor kiest hij ervoor om Dragon Ball FighterZ te gaan spelen en al snel wordt duidelijk dat hij hier erg goed in is. Hij haalt de finale in vier opeenvolgende toernooien, waarvan hij er ook twee won. Na zijn laatste overwinning besloot hij SoulCalibur 6 te proberen, waar hij meteen de Canada Cup 2018 won. Zo won hij in drie verschillende games prijzengeld.