eSports zijn er in allerlei soorten en maten. In games als Dragon Ball FighterZ ga je in je eentje de strijd aan tegen andere spelers, maar in games als DOTA 2 en Overwatch ga je als team de strijd aan. Hoeveel geld je dit dan oplevert ligt aan de verschillende games, want niet iedere games heeft evenveel prijzengeld. Hieronder staat een aantal toffe feitjes over eSports in 2018.

Grootste prijzenpot - The International 2018

Dat er met eSports geld te verdienen valt, is inmiddels wel duidelijk. Het is vandaag de dag een miljoenenbusiness. Ondanks de vele toernooien is er nog altijd een toernooi dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat toernooi is The International van DOTA 2.

Dit toernooi wordt georganiseerd door Valve; de makers van DOTA 2. Valve is een miljardenbedrijf, maar niet al het geld in de prijzenpot komt van deze organisatie. Het overgrote deel van het geld wordt ‘gesponsord’ door de recreatieve spelers van de populaire game. In DOTA 2 kun je namelijk een item kopen, waarvan 25 procent van de opbrengst naar de prijzenpot gaat. Het afgelopen jaar kwam dit neer op een prijzenpot van meer dan 25 miljoen dollar.

De best verdienende eSporter

De afgelopen jaren is The International het eSports toernooi met de grootste prijzenpot. Het is dan ook niet gek dat de best verdienende eSporter dit toernooi heeft gewonnen. In 2018 heeft de Finse eSporter JerAx, onderdeel van team OG, het meeste prijzengeld in de wacht gesleept. Hij verdiende met het winnen van The International 2018 maar liefst 2.29 miljoen dollar. Dit is bijna zeventig procent van zijn totale inkomsten aan prijzengeld in heel zijn carrière.