De spelers van The Elder Scrolls Online reizen niet zomaar af naar het thuisland van de Argonians – de hagedisachtigen. Er is namelijk bericht naar buiten gekomen dat een legendarisch artefact van de Argonians is gesignaleerd en jij bent naar het gebied gestuurd om de antiquiteit te vinden.

De hoofdverhaallijn van de ESO Murkmire DLC laat je niet alleen een avontuur beleven door één van de gevaarlijkste gebieden van Tamriel, maar het laat je ook goed kennis maken met de cultuur van de Argonians. Ongetwijfeld de cultuur die het meest verschilt van de culturen van de andere rassen die het continent rijk is en een ras dat een rijke geschiedenis kent met vele bergen en dalen.

ESO Murkmire DLC

Bidden tot een boom

Datgene wat de Argonians misschien wel het meeste onderscheidt van de rest is hun toewijding en loyaliteit aan de Hist. De Hist is een boomsoort die tegenwoordig alleen nog maar te vinden is in de Black Marsh, maar voor de Argonians is de Hist veel meer dan dat. Zij zien de bomen als de bron van het leven en geloven dat dode Argonians worden herboren uit de Hist als een zaadje en zo hun oude herinneringen van vorige levens meenemen.

De Argonians aanbidden de Hist dan ook en het is een belangrijk onderdeel is het dagelijkse leven. Zo worden alle dorpen van de Argonians gebouwd rondom een Hist-boom en het sap van de boom wordt gebruikt bij vele rituelen. Het is dan ook wijs om de Hist-bomen niet te bedreigen of ze op de één of andere manier te beledigen tijdens je bezoek aan Murkmire.

ESO Murkmire DLC

Kennismaken met een dodelijke flora en fauna

Murkmire zelf is een interessante locatie om te bezoeken en het is de eerste keer dat we er een stap in kunnen zetten sinds de begindagen van de Elder Scrolls-franchise. Het avontuur in Murkmire begint aan de rand van het gebied en de flora en fauna is daar opvallend anders dan dieper in het gebied. Aan de rand is Murkmire te vergelijken met Noord-Amerikaanse moerassen, waar het water de baas uitmaakt en er veel riet en krokodillen zijn te vinden. Let ook op de zware, stenen gebouwen van de Imperials die half in het moeras zijn gezakt door een gebrek aan steunpalen.

Zodra je verder het verhaal volgt in de ESO Murkmire DLC komt je dieper het moeras in en krijgt het steeds meer invloeden van Zuid-Amerikaanse regenwouden. De bomen worden hoger en dikker, het zonlicht wordt steeds meer tegengehouden door de grote bladeren en de dieren worden steeds vreemder en giftiger. Het is een interessante ervaring tijdens je reis en je merkt dat de ontwikkelaars hun research hebben gedaan naar de verschillende typen moerassen die er te vinden zijn.

Een andere opvallende verschijning zijn de typen planten die je het leven zuur willen maken in Murkmire. Een moeras is niet een logische plek voor vallen en andere hinderlagen die door de mens zijn gemaakt, daarom heeft Zenimax ervoor gekozen om de natuur die rol te laten vervullen. Zodra je één van die planten in stealth benadert zal er niks gebeuren, maar loop je er recht op af dan kunnen er verschillende dingen gebeuren, zoals een gifwolk, stroomstoot of je wordt de lucht in geslingerd. Pas dus op waar je loopt tijdens je tijd in de ESO Murkmire DLC.

ESO Murkmire DLC

Genoeg uitdagingen voor de boeg

Naast de verhaallijn en het verkennen van het moeras zijn er ook nog talloze andere dingen om te doen in Murkmire. Zo zijn er uiteraard nieuwe Delves en World Bosses te vinden die voor de nodige uitdaging zorgen, maar voor de echte uitdaging kan je jezelf melden bij de nieuwe Proving Ground.

De Blackmarsh Prison is de locatie waar de Blackguard zit, een groep misdadigers die afstammen van de originele gevangenen. Zij dagen je uit om jezelf te bewijzen in content die alleen is bedoeld voor de meest onverschrokken krijgers onder ons. Maar wanneer je levend uit de arena stapt zul je rijkelijk worden beloont met sterke wapens en nieuwe item sets. Maak je borst maar alvast nat.

Als je iets meer rustig aan wilt doen in Murkmire, dan is er ook de mogelijkheid om een nieuw huisje te komen. Ten minste, huisje is waarschijnlijk het verkeerde woord, want het is een enorme piramide die is geïnspireerd op de Inca’s en die een hoop verrassingen huisvest. Wat dacht je van een huiskamer die onderwater uitkijkt op een meer? Je moet er alleen wat diep voor in de buidel tasten, de huizenmarkt blijft duur.

ESO Murkmire DLC

ESO Murkmire DLC Special – Op avontuur in een dodelijk moeras

Als je zin hebt om een avontuur te beginnen in Murkmire, op zoek te gaan naar een eeuwenoud en legendarisch voorwerp en jezelf onder te dompelen in de interessante en dodelijke flora en fauna van het gebied, dan is dat vanaf nu mogelijk op PC. Spelers van The Elder Scrolls Online op de PlayStation 4 en Xbox One moeten nog eventjes iets langer geduld hebben, want die krijgen toegang op 6 november. Voor de ESO Murkmire DLC moet 2000 Crowns worden neergelegd, wat ongeveer neerkomt op 14 euro.