De aankondiging van het nieuwe spel ging gepaard met een korte teaser die hierboven terug te kijken is. Hoewel uitgever Microsoft en ontwikkelaar 343 Industries nog maar weinig loslaten over het komende deel, kunnen we toch al aardig wat zeggen aan de hand van de hints en trailer. We zetten de Halo Infinite details die we al kennen voor jullie op een rijtje.

Speelt zich af na Halo 5

Met Halo 4 begon een nieuw avontuur voor de Master Chief en zijn sidekick Cortana. Na een tijdje rondgezweven te hebben in de ruimte, werd de supersoldaat ontwaakt om wederom in actie te komen. De relatie tussen de Master Chief en Cortana stond hierin centraal.

Cortana, een artificial intelligence, liep namelijk tegen het einde van haar levenscyclus op. Aan Master Chief de taak om haar thuis te krijgen en een oplossing te vinden. Dat verliep alleen niet helemaal volgens plan. In Halo 5 Guardians sloeg Cortana door deze problemen zelfs zover door dat ze de vijand werd!

In Halo Infinite, dat eigenlijk gewoon Halo 6 is, gaat het verhaal verder. Uit de teaser blijkt namelijk dat het spel zich achttien maanden na Halo 5 zal afspelen en wederom op een Halo ring. Misschien wel de Halo ring die aan het einde van Halo 5 in beeld was en waar Cortana nu actief is.