Foto: Bethesda Softworks

De meeste trailers die we op de E3 zien zijn cintematics. CGI video's over het verhaal van de game en cutscenes. Maar wat we natuurlijk het liefst willen weten: hoe speelt de game? En ziet het er ook nog zo mooi uit als in de cutscenes? Daarom hebben we de beste, mooiste, of gewoon volledigste E3 2018 gameplay trailers op een rij gezet.

10. Skyrim: Very Special Edition

Sinds Skyrim uit werd gebracht op de Nintendo Switch, en er een versie werd gemaakt voor PlayStation VR worden er veel grappen gemaakt over de ontwikkelaar Bethesda. Zij zou de alweer zeven jaar oude game op zoveel mogelijk platformen uit willen brengen, tot je smart-koelkast aan toe!

De ontwikkelaars bij Bethesda hebben blijkbaar een gezond gevoel voor zelfspot, en misschien zelfs iets te veel tijd omhanden: tijdens de E3 presenteerde Bethesda-producent Todd Howard de trailer van de Skyrim: Very Special edition. In de trailer is Keegan Michael Key te zien die via stemcommando's Skyrim speelt op de Amazon Alexa, en later op zijn koelkast en 'etch-a-sketch'.

In de eerste instantie werd door veel mensen aangenomen dat het een grap was. Maar na het controleren van de link naar de website van Amazon bleek niks minder waar te zijn: bezitters van een Amazon Alexa of Echo kunnen gratis de Skyrim-app installeren en gebruiken. Het is nog wachten op de koelkastversie van het spel.

Skyrim: Very Special Edition is te activeren via Amazon.com.