7. Designated Survivor

Designated Survivor is een Netflix Original serie en volgt het verhaal van Tom Kirkman. Hij is de Designated Survivor, dat is de persoon die de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt als alle leden van de regering komen te overlijden. Tijdens een bijeenkomst in het congres gaat er een bom af in het Capitol in Washington D.C. en de complete regering komt hierbij om het leven.

Tom Kirkman, die op dat moment nog de staatssecretaris van Huisvesting en Stadsontwikkeling is, wordt meteen ingezworen als president. Hiermee begint een turbulente ambstermijn waarin de kersverse president met dreigingen van binnen en buiten het land moet omgaan. Samen met de nieuwe First Lady en zijn nieuwe Chief of Staff Aaron Shore probeert de onervaren Kirkman er toch het beste van te maken.

De eerste tien afleveringen van het eerste seizoen van Designated Survivor staan al een tijdje op Netflix en sinds vorige maand wordt er elke week een nieuwe aflevering toegevoegd aan de database van Netflix. Elke woensdag komt er een nieuwe aflevering, de 16e aflevering werd gisteren toegevoegd. Op dit moment staan er nog zes nieuwe afleveringen gepland voor deze toffe downloadbare Netflix serie.