Dit zijn de nieuwe features van DOOM Eternal die de game naar een nieuw niveau gaan tillen. Het kunnen kleine details zijn die de gameplay een stukje beter maken, maar ook grote nieuwe toevoegingen in de vorm van mechanics. Laten we gelijk maar met die laatstgenoemde beginnen, want DOOM Eternal krijgt een gloednieuwe mechanic die de game nog uitdagender gaat maken.

Invasion

De eerste nieuwe DOOM Eternal feature waar we het over moeten hebben, is de toevoeging van het Invasion-systeem. Dit is een systeem waardoor andere spelers jouw game binnen kunnen dringen als vijanden om het jou allemaal een stukje lastiger te maken. Natuurlijk kan jij dit zelf ook doen bij andere spelers, waarbij het belangrijkste woordje ‘kan’ is. Deze feature is namelijk volledig optioneel, dus als je geen zin hebt om lastig gevallen te worden, hoeft dat ook niet.

Als je wel zin hebt om andere spelers het leven zuur te maken, werkt dat als volgt. Wanneer jij iemand anders haar game binnendringt, doe je dit als een demoon die het leven van een andere DOOM Guy probeert te verzieken. Andersom werkt het natuurlijk ook, want wanneer jij een level aan het spelen bent, kan er een pop-up verschijnen die aangeeft dat iemand je game is binnengedrongen die jij dan moet afmaken.