Het is nooit leuk als je vervelend bezoek tijdens je verjaardag krijgt. Dat geldt ook voor Donkey Kong. Want wanneer hij net zijn verjaardag aan het vieren is met Diddy, Dixie en Cranky Kong krijgt hij een koude verrassing. Een hele vloot Snowmads (pinguïns, zeehonden en andere winterdieren in Viking kostuums) komt aan land en bevriest alles.

Donkey Kong Country Tropical Freeze Switch Preview

Nu ook onderweg op bananenjacht!

Het is aan Donkey Kong en zijn vrienden om dit ongewenste bezoek van zijn eiland te trappen. Maar met het aantreden van de vloot onruststokers is er ook een storm meegekomen. Deze heeft het viertal ver het eiland af geblazen. En dat betekent dat je via zes werelden, onderverdeeld in verschillende levels, al platformend je weg terug naar huis moet vinden, geheel in Donkey Kong stijl!

We kennen dit verhaal natuurlijk al van de Wii U versie die in 2014 uitkwam. Maar die versie was wat onderbelicht door tegenvallende verkopen van de console destijds, al was het een van de beste Wii U games. Dus heeft Nintendo terecht besloten deze game nog eens uit het stof te trekken. Het gevolg is een hele nieuwe versie van Tropical Freeze.

Zo is de game grafisch opgepoetst. Op je tv scherm schittert Donkey Kong nu in 1080i en spatten de kleuren van je scherm af. En, zoals het een Switch game betaamt, kun je nu ook onderweg aan de slag om de Snowmads aan te pakken. De game draait dan in 720p resolutie, maar zelfs dan ziet alles er nog geweldig uit.

Donkey Kong Country Tropical Freeze Switch Preview

Surfend door de wereld

Het opkrikken van de resolutie is niet alles wat Nintendo heeft aangepakt in de game. Tropical Freeze is namelijk een game die op momenten nogal pittig kan zijn. Deze Switch versie geeft je de mogelijkheid om de scherpe randjes er een beetje vanaf te halen. Letterlijk.

Want je kunt nu ook met Funky Kong spelen. Deze knotsgekke aap gaat met zijn surfplank zonder problemen over de meeste scherpe voorwerpen in de wereld heen. En hij heeft maar liefst vijf hartjes aan levensenergie, terwijl Donkey Kong er eigenlijk maar twee heeft. Daarnaast kan Funky Kong een dubbele sprong maken én zwevend weer naar beneden komen, waardoor je leven in de bevroren tropen ook wat makkelijker wordt.

Sowieso geeft Funky Kong een extra dimensie aan de game, los van het feit dat de game wat makkelijker wordt door dit feest beest. In de Wii U versie moest je namelijk altijd met Donkey Kong spelen. Die kon dan Diddy, Dixie of Cranky op zijn rug nemen om extra mogelijkheden te krijgen zoals zweven. Dat is nu dus verleden tijd.

Donkey Kong Country Tropical Freeze Switch Preview

Nog steeds een pittige game

Maar dat betekent niet dat Donkey Kong Tropical Freeze een makkelijke game is. Want zoals het al bij de eerste Donkey Kong Country game op de SNES was, zijn er genoeg uitdagingen te overwinnen. In de zes werelden die Donkey Kong Country Tropical Freeze je laat doorlopen merk je hieraan gelijk dat dit een klassieke Donkey Kong Country game is.

Je loopt, klimt, zwemt, rolt en trommelt je een weg door de meeste levels, maar soms moet je ook in een mijnkarretje gaan zitten. En dan volgt een wilde achtbaanrit waarbij je echt moet opletten. Doe je dat niet knal je tegen een muur of donder je zo de plomp in. En ook de baasgevechten in Tropical Freeze zijn niet allemaal even makkelijk. Ook hier geldt: als je niet goed oplet wat je doet, ben je zo enkele levens verder.

Donkey Kong Country Tropical Freeze Switch Preview

Genoeg te vinden

Gelukkig is er in de levels ook erg veel te vinden waardoor je weer levens terugverdient. Zo vind je bergen bananen, speciale muntjes om in Funky’s winkeltje te spenderen aan levens en andere dingen en natuurlijk levensbalonnen zelf. Onderweg kom je ook de bekende puzzelstukjes tegen en kun je zo nu en dan een bonuslevel spelen voor extra bananen en levens.

De wereld van Donkey Kong Tropical Freeze nodigt hiermee gelijk uit om levels vaker dan eens te spelen. Maar dit komt niet alleen door alles wat er te vinden is. Soms zijn er ook meerdere routes mogelijk die dan nieuwe levels ontgrendelen. En die wil je natuurlijk allemaal gespeeld hebben.

Donkey Kong Country Tropical Freeze Switch Preview

Donkey Kong Country Tropical Freeze Switch Preview – wekt warme gevoelens op

Donkey Kong Country Tropical Freeze was op de Wii U al een hele toffe game, maar wel echt een pittige. En op de Switch is dat op het eerste oog niet anders. Maar dan ineens zie je dat je Funky Kong kunt selecteren die niet alleen meer leven heeft, maar ook nog eens de blits maakt op zijn surfplank.

De game is verder, op een hogere resolutie na, nagenoeg hetzelfde als de Wii U versie. Alleen nu kun je dus ook onderweg aan de slag. Dit belooft weer een heleboel apenkooien de komende tijd!