2. Aan de slag met nieuwe gadgets en skills

En ook die tactische gameplaykern van de serie heeft de nodige renovaties achter de rug. Allereerst is er een gloednieuw armor-systeem geïntroduceerd dat jouw karakter beschermt tegen schade. Is je armor helemaal kapot? Pas dan snoept de gedane schade aan jouw levensbalk. Hierdoor zijn de healing-vaardigheden uit het origineel verdwenen en kun je nu enkel je armor repareren in het heetst van de strijd.

Die verandering zie je daardoor ook terug in de gadgets die je kunt gebruiken. Sommige handigheden, zoals de doelzoekende mijnen en de turrets, keren weer terug, maar er zijn ook enkele nieuwe speeltjes die je kunt inzetten. Zo heb je nu de mogelijkheid om een kleine drone in te schakelen die verschillende taken kan uitvoeren, afhankelijk van welke modificatie je hierop installeert. Zo kun je armor van jezelf, of van je teamleden, laten repareren door het robotje, maar kan je hem ook naar voren sturen om je vijanden te scannen om ze beter te kunnen zien tijdens het schieten.

Tot slot heb je, als jouw karakter het maximale level bereikt, de keuze uit drie verschillende specialisaties: de Sharpshooter, de Demolitionist of de Survivalist. Elk van deze zogenaamde subklassen krijgt de beschikking over een uniek en super krachtig wapen dat bij hun specialisatie hoort en daarbij krijg je een uniek type granaat die je zonder pardon naar je vijand kunt gooien. Met deze aanpassingen wil Ubisoft ervoor zorgen dat jij jouw karakter optimaal de jouwe kunt maken.