3. Vecht tegen andere spelers in de PvP-modus

Een andere grote toevoeging die ook in de Division 2 beta langskomt is de PvP-modus van de game. Waar de eerste Division pas aan het einde van de contentroute een competitieve multiplayer mocht ontvangen, zit dit onderdeel er in deel twee vanaf dag één in. Daarbij is er gesleuteld aan de ervaring die jij in het origineel kon spelen, om zo de multiplayer zo strak mogelijk aan te leveren.

De PvP-modus bestaat uit twee modi en wordt gespeeld op mappen die speciaal voor de multiplayer zijn ontworpen. Dit keer speel je dus niet op een afgebakend terrein uit de hoofdwereld, maar is elke vierkante meter ontworpen met de multiplayer in het achterhoofd. Skirmish is in feite team deathmatch, wat inhoudt dat twee teams strijden om zo snel mogelijk een aantal kills te halen voor het vijandelijke team hieraan toekomt.

Daarnaast is er Domination, waar je samen met jouw team strijdt voor de controle van drie verschillende punten op de map. Heb je meer locaties in je bezit, dan scoor je logischerwijs meer punten dan je tegenstanders. Dit alles is gemengd met de tactische gameplay die de Division-serie rijk is, wat zorgt voor flinke zweethandjes tijdens het spelen.