4. Meer focus op de end game

De end game is sowieso iets wat Ubisoft flink heeft verbeterd in The Division 2 tegenover het vorige deel, waar de content na het halen van het maximale level wat matig was. Met gloednieuwe missies en facties, met de eerdergenoemde Black Tusk als hoofdvoorbeeld, kun je als speler ook na het levelen van je karakters doorspelen om nieuwe gear en wapens vrij te spelen en jouw arsenaal verder aan te sterken.

In de Division 2 beta werd een voorbeeld speelbaar gemaakt door een oudere missie opnieuw vrij te stellen, maar met de nodige aanpassingen. Hoewel het level zelf onveranderd blijft, zijn de vijanden en het verhaal om de missie heen wel gloednieuw. De Hyena's die je de eerste keer hebt verslagen zijn namelijk ingeruild voor de Black Tusk en in plaats van dat jij een serverruimte moet overnemen, moet je er nu juist voor zorgen dat de Black Tusk jouw data niet steelt.

Het is een glimp van wat veteranen van de serie kunnen verwachten als zij de eerste lading content voltooid hebben en op zoek gaan naar meer en grotere uitdagingen.