5. Een gloednieuwe spelwereld

The Division 2 biedt op verschillende plekken nieuwe ervaringen, maar verreweg de grootste omslag is natuurlijk gemaakt met de setting van de game. Het koude winterbeeld van de New Yorkse straten is namelijk ingeruild voor de wat zonnige sferen van Washington D.C. De stad van onder andere het Witte Huis is ditmaal het toneel voor het machtsspel dat in de originele game is gestart. De dodelijke uitbraak van deel één heeft ook hier toegeslagen en zeven maanden na het eerste verhaal ga je als Division-agent de strijd aan om Washington veilig te stellen.

Die nieuwe locatie biedt niet alleen een divers strijdveld - van smalle steegjes tot wilderige natuur - maar introduceert ook een aantal nieuwe vijanden. Al vroeg in de beta maak je kennis met een factie die bekend staat als de Hyena's. Deze rovende gangsters zijn voor niemand bang en schieten je zonder pardon neer als je in de weg staat. Het is slechts één groep die het je lastig gaat maken in je strijd om DC.

Want later in de game krijg je te maken met sterkere en meer georganiseerde groeperingen die allemaal hun eigen agenda hebben. Zo bestaat de Black Tusk uit een leger private militairen. Met sterke wapens en drones gaat zij volop de strijd aan met alles wat de Division heet, iets wat duidelijk wordt als jij een van de end game-missies uit de beta speelt.