Ontwikkelaar Larian Studios bracht met Divinity Original Sin 2 een dijk van een RPG naar ons. Eentje die zó diepgaand en uitgebreid was dat de game al snel bekroond werd tot één van de beste RPG’s van dat moment. En die game komt eind deze maand naar consoles in een nieuw jasje met allerlei nieuws om van te smullen.

30 uur aan nieuwe content

De originele game bevatte al ruim 50 uur aan verhaallijn in het hoofdverhaal, waarbij spelers die tot het gaatje gaan nog eens dik 60 uur op mochten tellen. In deze versie zal in die content het nodige veranderd zijn. Met als voornaamste wijziging Act 3. Larian heeft aangegeven dat alleen al in dit hoofdstuk ruim 30 uur aan nieuwe content te vinden zal zijn.

Deze content zal bestaan uit gewijzigde gesprekken, maar ook compleet nieuwe gebeurtenissen die met name voor spelers die met de Beast klasse spelen. Ook voor spelers met een karakter in een andere klasse zijn de nodige wijzigingen aangebracht. Deze nieuwe content zal de game ook voor bekende spelers aan doen voelen als een hele nieuwe game, terwijl deze voor nieuwe spelers alleen maar toegankelijker is gemaakt. Voor hen is er bijvoorbeeld een uitgebreide tutorial beschikbaar.

De game is bovendien helemaal in je eentje te spelen, maar je kunt ook met maximaal vier spelers tegelijkertijd op pad gaan. Er is in de multiplayer modus rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad van de game. Deze zal zich aanpassen aan het aantal spelers. Het mooie is dat de dingen die je vindt in multiplayer games ook vele malen beter zijn.