Telltale maakt vooral episodische games. Games als The Wolf Among Us, The Walking Dead en nog veel meer kennen jullie ongetwijfeld. Hoewel smaken verschillen, werd er toch overduidelijk voor één bepaalde game gekozen. De games die verder nog stemmen kregen, vind je hier in het overzicht!

3. Game of Thrones, Tales from the Borderlands en meer

Dat smaken verschillen, blijkt wel uit deze poll. Maar liefst vijf games kregen evenveel stemmen. Het gaat hier om Game of Thrones, The Wolf Among Us, The Walking Dead season 2, Tales from the Borderlands en Minecraft Story Mode kregen alle vijf 8 procent van de stemmen. Dit geeft wel aan dat iedereen van andere games houdt.

Game of Thrones ken je natuurlijk als serie, maar er is ook een Telltale game variant van. Er zijn verschillende episodes waarvan The Ice Dragon de laatste is. Deze kwam onlangs uit. Hou je van Game of Thrones, dan is deze Telltale game zeker wat voor jou.

Tales from the Borderlands is ook een episodische game van Telltale. In de verschillende episodes kom je alle bekende karakters van onder ander Borderlands 2 weer tegen. De games zijn dan ook een feest van herkenning voor degenen die Borderlands gespeeld hebben.

Minecraft Story Mode geeft Minecraft een eigen verhaallijn. Veelal moet je de wereld van de ondergang zien te redden. Er zijn al flink wat episodes uitgekomen van de game. Hoewel niet iedere episode even goed was als de andere, kun je je als Minecraft fan prima vermaken met deze games.

In The Wolf Among Us speel je met Bigby Wolf. Op basis van keuzes krijg je een ander einde van de game te zien. Veel van de gameplay draait om quick time events die je moet uitvoeren. Kun je ze niet succesvol voltooien, dan sterf jij of een ander karakter en moet je vaak opnieuw beginnen.

Net als Game of Thrones is The Walking Dead season 2 gebaseerd op de gelijknamige serie. Het eerste seizoen van deze Telltale game werd goed ontvangen, en daarom kwam Telltale met een tweede seizoen. De keuzes die je in het eerste seizoen maakte van The Walking Dead, hebben invloed op wat er gebeurt in dit tweede seizoen. Bovendien komt er deze maand The Walking Dead Michonne uit, die ook in episodes wordt opgedeeld.