Handheld en arcade fanaten hebben wellicht honderden uren gedraaid met de originele Dissidia games, een aftakking waarbij beruchte en beroemde personages het op de hak met elkaar nemen door middel van realtime combat. Op 30 januari 2018 steekt de serie ook de kop op bij Sony’s krachtigste consolegeneratie, de PlayStation 4. Onder de naam Dissidia Final Fantasy NT deel je rake klappen uit met een snelheid die zelfs Noctis’ warpstrikes doen verbleken.

Favoriete personages

Net als de originele Dissidia games komt NT met een cast die opgetrommeld is uit de 30 jaar lange Final Fantasy geschiedenis. Alhoewel de personagelijst zo goed als één op één gekopieerd van de arcadeversie, introduceert de normale PS4 editie een aantal nieuwe gezichten zoals Noctis en Ramza. Wat is nou mooier voor de Final Fantasy liefhebber dan rondhuppelen met Kefka of de gevaarlijke Garland!

Ichiro Hazama, Square Enix’s Division Executive van Dissidia Final Fantasy NT, stelt dat er met de release van de game ongeveer 26 verschillende personages beschikbaar zullen zijn. Dit aantal wordt post-launch nog flink opgevoerd, maar zullen achter microtransacties vergrendeld zitten. Toch hoef je niet bang te zijn dat je enige kracht en plezier ontnomen wordt, want de producer heeft verzekerd dat het behouden van de balans één van de prioriteiten van de gameplay is.

Elk personage heeft zijn eigen stem en persoonlijkheid zoals je dat gewend bent van de corresponderende Final Fantasy game. Bovendien kan je in de lobby van een match per character 16 distinctieve voicelines spammen om contact te houden met je teamgenoten, of om de vijand flink uit te dagen. Wanneer deze eerste kennismaking met de andere vijf spelers omgezet wordt in de combat gameplay begint het echte feest.