Foto: Disney/Pixar

7. Monsters Inc 2

We beginnen onze lijst van Disney sequels die we graag willen zien met een vervolg op Monsters Inc (2001). Meteen moet gezegd worden dat er al een tweede film is verschenen, maar dit was een prequel (Monsters University) en speelde zich af voor de gebeurtenissen uit de originele klassieker.

Een vervolg op Monsters Inc kan verschillende kanten opgaan. Het einde van de originele film toont een reünie ​​​​​​tussen het monster Sully en het onschuldige meisje Boo, maar wat als het vervolg zich afspeelt in de toekomst? Een tweede film kan laten zien dat Boo volwassen begint te worden en twijfelt of er wel echt 'monsters in de kast' bestaan. Of misschien moeten de rollen omgedraaid worden en komen Mike en Sully naar de mensenwereld om daar avonturen te beleven.

Monsters Inc 2 was bijna werkelijkheid geworden, want de film stond op de planning. Dit vervolg zou niet gemaakt worden door Pixar, maar door een andere animatiestudio, genaamd Disney Circle 7. De titel van dit vervolg moest Monsters Inc 2: Lost in Scaradise worden, maar deze film is nooit verschenen. Binnenkort kunnen we wel meer zien van deze wereld, aangezien er een tv-serie in de maak is van Monsters Inc. Of de personages uit de film hierin zullen opduiken is nog niet bekend.