Foto: Walt Disney Studios

1. Waar zijn de nieuwe films?

Misschien wel het grootste probleem met de manier waarop Disney omgaat met remakes is het releaseschema. We wezen er al eerder even op, maar dit jaar alleen al komen er vijf films uit die gebaseerd zijn op eerdere Disney films, terwijl er ook al een behoorlijk aantal in de planning staat voor 2020 en verder. Is er met zo’n schema nog wel tijd en ruimte voor nieuwe films?

Disney heeft decennia lang kunnen bestaan zonder schijnbaar eindeloze hoeveelheden remakes te produceren. Dan vraag je je toch af waar die neiging naar remakes ineens vandaan komt. Het is natuurlijk veel veiliger investeren dan in een nieuwe film, maar het is ook weer niet zo dat af en toe een minder presterende film een bedrijf als Disney meteen de das om zal doen. Bovendien is het maar de vraag hoeveel remakes ze achter elkaar uit kunnen brengen voordat mensen af beginnen te haken.

Ben jij al moe van de Disney remakes?

Het moge duidelijk zijn dat remakes hun voor- en nadelen hebben. De vraag is of de pluspunten van Disney's aanpak de minpunten goedmaken. Hou je van de Disney remakes, of zou je liever iets anders zien? Minder remakes of zelfs voorlopig helemaal geen remakes meer? Laat hieronder weten hoe jij tegen de zaak aankijkt.