Dishonored Death of the Outsider is een losstaand verhaal binnen hetzelfde universum als de eerste twee games en Bethesda heeft vandaag de eerste bewegende gameplaybeelden met de wereld gedeeld, die je hierboven zelf kunt bekijken. In het nieuwe avontuur kruip je in de rol van Billie Lurk.

Na de gebeurtenissen in Dishonored 2 lijken de zaken voor Lurk en haar voormalige mentor Daud weer wat normaler te worden, maar niets is minder waar. Voormalig huurmoordenaar Lurk komt namelijk terecht in een bloederig gevecht tegen 'The Outsider'; de bastaard met de zwarte ogen. In ruil voor verlossing gaat Lurk nog een contract aan: de ultieme moord. The Empire of the Isles zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dit nieuwe verhaal brengt je als speler naar een nieuw deel van Karnaca. Dishonored Death of the Outsider neemt je mee naar de grimmige onderbuik van de stad, alwaar je mysterieuze cultussen onderzoekt en infiltreer je vechtclubs. Dit alles om maar dichterbij jouw uiteindelijke doelwit te komen. De bekende gameplay uit de Dishonored serie wordt verrijkt met nieuwe vaardigheden, wapens en gadgets.

Dishonored death of the outsider gameplay trailer

Dishonored Death of the Outsider release is in september

Dishonored Death of the Outsider komt op 15 september uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Het nieuwe avontuur komt een klein jaar na Dishonored 2 uit, dat november vorig jaar in de schappen ligt. Die game liet je spelen met twee verschillende hoofdpersonages, elk met hun unieke wapens en eigenschappen.

De game werd op launch goed ontvangen, zo ook bij XGN. De game kreeg in de Dishonored 2 review een dikke negen. Weet je niet zo goed wat je van dit nieuwe deel kunt verwachten? Probeer dan zeker de trail van Dishonored 2 uit. Daarmee kun je gratis de eerste drie missies doorkruisen, zodat je een idee hebt van de gameplay die de serie biedt.