Corvo Attano

Wie aan Dishonored denkt, denkt waarschijnlijk aan Corvo Attano. Deze koele kikker is voor niets en niemand bang, en heeft al meerdere malen bewezen dat er niet met hem te spotten valt. Gedreven, door zijn visie van vergelding, weet de man zonder moeite de lastigste doelen te behalen. Dit had hij natuurlijk niet gekund zonder de krachten van de mysterieuze entiteit genaamd de Outsider.

Toch is sluipmoordenaar spelen niet altijd het vak waar Corvo bedreven in is geweest. Zo behoorde hij in het verleden tot de persoonlijke bodyguards van keizerin Jessamine Kaldwin, totdat de machthebber in kwestie vermoord werd en Corvo achter de tralies belandde. Deze omslag van carrière is dus niet geheel uit de lucht komen vallen en heeft de nodige vruchten afgeworpen in Dunwall, door de dochter van de keizerin weer op de troon te helpen. Zonder twijfel zijn de nodige samenzweerders daarbij gestrafd.

Dishonored 2 speelt zich af in de geboorteplaats van Corvo, Karnaca. Hier groeide hij als kleine jongen op in een vrij arme familie, maar had over het algemeen niks te klagen. Zijn overlevings vaardigheden zijn niet zo maar aan komen waaien, want al snel werd zijn vader vermoord, waardoor hij verder opgroeide op straat en het zwaardere leven leerde kennen.

Uiteindelijk is het bikkelharde bestaan toch nog van pas gekomen, want Corvo's talenten met het zwaard blijven niet onopgemerkt. Hij werd door zijn kundigheid beloond met een titel als officier en twee jaar later zelfs tot de lijfwacht van Jessamine benoemd. Uiteindelijk kreeg hij ook een relatie met de heerseres, wat ervoor gezorgd heeft dat je de game met nog een ander personage kan doorlopen.