​​​​​​Het rallyracen is een lastige klus. Het is racen op het randje en crashes zijn onvermijdelijk in de sport. Dit kan ook in de game gebeuren, maar onthoud: oefening baart kunst. Met deze vijf DiRT 4 tips kom je in ieder geval goed uit de startblokken!

5. Rijd met mate

In rally's heeft het geen zin om gelijk over je limiet te gaan rijden. Meestal eindigt dat in een ongeluk waar de voorpagina's van de kranten mee vol staan. Ook in DiRT 4 zul je waarschijnlijk de meest gruwelijke ongevallen meemaken. Meestal gebeuren deze als je net over je limiet gaat.

Ga, zeker de eerste paar races, niet over dat limiet heen. Het heeft namelijk geen zin goed bezig te zijn en dan door een crash veel tijd te verliezen of zelfs te moeten opgeven. Schat daarom goed in hoe hard je kunt gaan en zorg ervoor dat je op de weg blijft en niet de struiken in duikt. Bovendien krijg je nog een tijdstraf als je terug op de baan moet worden gezet en dat is wel het laatste wat je wil.

Dit alles wil niet gelijk zeggen dat je als een oude oma moet gaan rijden. Daar win je zo'n rally natuurlijk ook niet mee. Het gaat erom dat je hard moet gaan waar dat kan en moet inhouden als het allemaal wat krapper wordt. Dat is de sleutel tot een goede tijd op een rallyproef.