Deze PS5 features willen wij zien in de volgende console van Sony

5. Backwards Compatibility

Als er één ding is dat Sony kan leren van rivaal Microsoft, is het hoe hun console backwards compatibility aanpakt. De Xbox One laat je namelijk (een selectie aan) Xbox 360 en Xbox Classic games spelen met de originele discs. Op de PlayStation 4 kan je maar een handjevol PlayStation 2 games digitaal kopen, terwijl PS1 en PS3 games schitteren door afwezigheid. Natuurlijk zijn sommige titels wel te spelen op PS Now, maar niet iedereen is bereid deze dienst te gebruiken.

We maken het Sony makkelijk. Wij zouden al tevreden zijn als één van de nieuwe PS5 features backwards compatibility met PS4 games zou zijn. Net als de PS2 dat met de PS1 kon en de PS3 met de PS2. Dingen als verbeterde framerate of resolutie zijn dan natuurlijk mooi meegenomen.

Toch zou alleen al het kunnen spelen van onze oudere games al een geweldige nieuwe feature zijn. Als Sony niet bereid is om ons backwards compatibility te geven, zou een goed alternatief ook zijn om oudere titels goed beschikbaar te maken. Zoals eerder beschreven is de selectie momenteel erg matig en zijn de prijzen wat hoog. Een groot aanbod aan PS1, PS2 en PS3 games digitaal zou al een fijne nieuwe toevoeging zijn. Al zou het echt hemel op aarde zijn als Sony backwards compatibilty toevoegt van alle PlayStation consoles. Denk je het in: een PS5 waarin je een PS1 disc in stopt. Wauw!