Op E3 2017 hadden wij een hands-on met Detroit Become Human. En hoewel het de speelbare versie is van beelden die we al eerder hadden gezien (video hierboven) zijn we compleet weggeblazen. Niet voor niets belandde de game bij ondergetekende op één als favoriete E3 2017 game! In deze special lees je hoe de game speelt en wat je allemaal moet weten over Sony’s exclusieve game!

Wat is het?

Detroit Become Human is een futuristische thriller die zich afspeelt in Detroit. En Androids staan centraal in deze exclusive. Een persoon heet Kara en eerder maakten we ook al kennis met Connor. De androids voeren het werk uit van mensen en de vraag is waar dit heen gaat. Tijdens onze E3 sessie gingen we aan de slag met het stuk van Connor dat we eerder al zagen. Een meisje wordt gegijzeld en aan hem de taak om haar te redden. Nu gaat de gehele game uiteraard niet hierover.

Maar wat voor belangrijk is en wat opviel zijn keuzes die de speler moet maken. Een ieder die Heavy Rain gespeeld heeft zal de stijl van Quantic Dream herkennen. En dat is een feestje! Hoewel Detroit Become Human geheel anders is dan deze game en ook Beyond Two Souls druipt aan alles die typische Quantic Dream saus eraf en dat is een die naar veel meer smaakt. Want elke keer vraag je je af: doe ik het goed? Maak ik de juiste keuze? En wat voor gevolgen heeft mijn actie of keuze?