Wekelijkse rituals

Tijdens Age of Triumph krijgen spelers te maken met zogenaamde Weekly Rituals. De huidige Daily Story Mission wordt vervangen door een Weekly Story Playlist, met een light level van 380. Voor de eerste voltooiing van deze playlist in de week worden spelers beloond met een Treasure of the Ages lootbox en twintig Legendary Marks. In totaal zijn er honderd Legendary Marks per week te verdienen, wanneer je de playlist vijf keer doorloopt. De playlist zal alle omgevingen uit Destiny aan bod laten komen, waarbij spelers in de eerste week aan de slag kunnen met Earth en Moon.

Daarnaast kunnen spelers nog twee andere gratis Treasure of the Ages lootboxes verkrijgen per week. Deze zijn te verdienen door het spelen van een strike in de Siva Crisis Heroic playlist en het spelen van een potje PvP in de Weekly Crucible modus.

Ook de PvP-modus de Crucible is onderhevig aan veranderingen. Er worden twee wekelijkse bounties toegevoegd voor de 6v6 modi. Daarnaast zal er een 6v6 Crucible playlist komen, die iedere week roteert.

Een andere nieuwe toevoeging is de Weekly Nightfall strike playlist, met een light level van 380. Er komt bovendien een nieuwe modifier naar de Nightfall strikes, namelijk Daybreak. Dit is een combinatie van de Epic (agressievere vijanden) en Mayhem (snellere recharge van krachten) modifiers. Ook is de Blue Flame XP buff terug van weggeweest, waarbij spelers tot aan de volgende wekelijkse reset een XP boost krijgen na het doorlopen van de Nightfall. De Daybreak modifier is eens in de vier weken beschikbaar, tot aan de maanden juli en augustus: dan is de modifier zes weken achtereen speelbaar.

Spelers kunnen ten slotte in een nieuwe versie van Challenge of the Elders, met een light level van 390, aan de slag om Legendary Marks te verdienen. De eerste drie doorlopingen van deze arena zijn elk goed voor tien Legendary Marks per keer, bovendien krijgen spelers hiervoor één Legendary Engram per week.