Destiny Age of Triumph reveal - Wat we tot nu toe weten

Nieuw record book

De Destiny Age of Triumph reveal bracht ons niet alleen nieuws over de geüpdatete raids. Zo zit er ook een nieuw record book aan te komen, dat maar liefst dertien pagina's telt en daarmee het grootste record book tot nu toe is in Destiny. Ryan Paradis, lead designer van Destiny, laat weten dat dit boek vergelijkbaar is met het eerder verschenen Moments of Triumph record book, maar dat de uitdagingen nu voor de hele looptijd van Destiny gelden.

Dit betekent dat spelers van het eerste uur al meerdere activiteiten uit het record book kunnen afstrepen, aangezien deze spelers beloond worden voor de mijlpalen die ze in het verleden behaald hebben. Als voorbeeld wordt het punt "From the Beginning" genomen, die van toepassing is op iedere speler die Destiny in de lanceringsperiode heeft gespeeld. Deze periode duurde vanaf lancering van de game in september 2014 tot aan de release van de eerste expansie The Dark Below in december 2014. Dit betekent niet dat er voor ervaren spelers niets meer te doen is: volgens Paradis zul je minder dan de helft van het boek ingevuld hebben, zelfs wanneer je Destiny vanaf dag één hebt gespeeld en letterlijk alles gedaan hebt wat de game te bieden heeft.

Opgedeeld in verschillende thema's

Door de activiteiten uit dit nieuwe record book te voltooien kunnen spelers XP (voor de voortgang van het boek) verdienen en andere beloningen, zoals emblems. Iedere pagina van het boek heeft een eigen thema, zo zijn er in ieder geval pagina's voor het verhaal, de raids, de strikes en de Crucible te vinden. Ook zijn er pagina's voor iedere class in Destiny en is er een pagina gewijd aan Trials of Osiris. Het record book wordt gedeeld over je gehele Destiny account: je hoeft dus niet alles met één personage gedaan te hebben.

Bovendien hoeven spelers niet iedere activiteit uit het nieuwe record book te voltooien om alle beloningen in de wacht te spelen. Volgens Paradis hoeven spelers maar ongeveer driekwart van het record book te voltooien om alle beloningen te verdienen. Spelers die rang zeven in het boek behalen, krijgen de mogelijkheid om een uniek item in de Bungie Store aan te schaffen. Dit is een blauw t-shirt met het Age of Triumph logo erop en de Xbox Live gamertag of het PlayStation Network ID van de speler op de mouw gedrukt.