Tijdens de eerste Destiny Age of Triumph reveal werd duidelijk gemaakt dat de nieuwste en tevens laatste grote contentupdate voor Destiny vanaf 28 maart te spelen zal zijn. De update draagt de naam Age of Triumph en zorgt ervoor dat alle raids in de game op een hoger niveau te spelen zullen zijn, iets waar fans al lang op zaten te wachten. Bovendien worden spelers voorzien van een nieuw record book, dat maar liefst dertien pagina's telt en daarmee het grootste record book in Destiny tot nu toe is. In dit artikel zetten we alle informatie uit de Destiny Age of Triumph reveal op een rijtje!

De nieuwste informatie, dus de informatie uit de derde livestream, is vanaf pagina 7 te lezen. De eerste zes pagina's behandelen de informatie die tijdens de eerste en tweede livestream naar buiten werd gebracht.

Alle raids naar het huidige niveau gebracht

Met Age of Triumph krijgen spelers een goede reden om de oude raids in Destiny weer eens op te pakken, aldus Joe Blackburn, senior raid designer bij Bungie in de livestream van gisteravond. Alle raids in de game worden namelijk geüpdatet voor de huidige Light levels. Het Light level cap van de spelers blijft hetzelfde, namelijk 400, en volgens Bungie zullen alle vier de raids vanaf dat moment zogenaamde rituals bevatten, die spelers helpen om dit maximale level te bereiken.

De geüpdatete raids krijgen een Light level van 390, wat vooral bij sommige eerdere raids een enorm verschil maakt. De allereerste raid uit Destiny, The Vault of Glass, is een level 26 raid (level 30 in de hard-modus) die sinds de lancering nooit moeilijker is gemaakt of voorzien is van challenges: daar komt nu eindelijk verandering in.

Dankzij de Age of Triumph update wordt het doorlopen van oude raids zoals de Vault of Glass of Crota's End weer de moeite waard. Aangezien het nieuwe Light level van de raids zo hoog ligt, zullen er ook mooie beloningen te behalen zijn. Zo noemde Blackburn bijvoorbeeld wapens als de Vex Mythoclast, een onder spelers geliefd wapen dat te behalen is in de Vault of Glass raid. Volgens hem ligt het plezier voor ervaren spelers vooral in het verkrijgen van deze beloningen die op deze manier meteen al een hoog level zijn, in tegenstelling tot wapens uit raids van een lager niveau.