Voor fans van Destiny duurt het wachten op een Destiny 2 release inmiddels al wat jaartjes. Het eerste deel van Destiny verscheen in 2014 en hoewel de fans zoet gehouden worden met nieuwe updates en uitbreidingen, waarvan Rise of Iron de laatste is, is het inmiddels wel tijd voor een nieuw deel in de serie.

Bungie geeft weinig officiële informatie vrij over de aankomende Destiny 2 release, maar dat betekent niet dat het helemaal stil blijft rondom de nieuwe game. Bovendien weten we dat de ontwikkelaar aan de game werkt, dus een onthulling kan niet lang meer op zich laten wachten.

Het grootste deel van de informatie die we momenteel hebben met betrekking tot de Destiny 2 release is gebaseerd op geruchten en informatie die verstrekt is aan investeerders, dus houd dat in je achterhoofd tijdens het lezen van dit artikel. Omdat de informatie komt van bronnen die eerder uitspraken gedaan hebben over Destiny die later juist bleken te zijn, is het toch interessant om deze geruchten in de gaten te houden!

Destiny 2 releasedatum

Dat een Destiny 2 release dit jaar komt, is duidelijk, maar over een datum is nog niet veel bekendgemaakt. Eric Hirshberg, CEO van Activision heeft eind vorig jaar in een uitspraak aan investeerders laten weten dat het werk aan een Destiny 2 release volgens plan verloopt, en dat we de game in 2017 kunnen verwachten.

"We lopen op schema en zijn enthousiast over wat wij denken dat een geweldig vervolg op Destiny gaat worden in 2017. We kunnen nog niets bekendmaken over een exacte Destiny 2 releasedatum, maar ik kan wel zeggen dat het vervolg is ontworpen om zowel onze toegeweide huidige spelers als nieuwe en terugkerende spelers enthousiast te maken. Dat is onze belangrijkste focus op dit moment." - Eric Hirshberg

Als we kijken naar andere releases van Destiny, zien we dat de meeste verschijnen rond september. Het zou dus zomaar kunnen dat we in september van 2017 een Destiny 2 release kunnen verwachten. In de periode daarvoor zullen er nog verschillende trailers en previews verschijnen, dus het is aan te raden om E3 en Gamescom in de gaten te houden, als je benieuwd bent naar een Destiny 2 release!