De Destiny 2 Forsaken Gambit modus is een nieuwe toevoeging wanneer de uitbreiding wordt uitgebracht. Het is een modus waarin je in teams vijanden uit moet gaan schakelen om Motes te verzamelen. Wie het snelste genoeg Motes verzamelt, kan het vervolgens tegen een eindbaas opnemen om de wedstrijd te winnen.

Tijdens de match is het alleen wel mogelijk om een speler naar de tegenstander te sturen om het andere team tegen te werken. Je bent dan dus lekker Motes aan het verzamelen, en opeens komt er iemand jouw wereld binnen om je af te maken. Het zorgt voor enorm veel tactisch speelplezier en prachtige situaties als je het andere team opeens afslacht.

Een nieuwe mix

Het is deze nieuwe mix die het spelen van de Destiny 2 Forsaken Gambit modus interessant maakt. Het is namelijk een combinatie van speler tegen speler en speler tegen de wereld die net zo goed samengaat als pindakaas en jam. Het zou niet moeten werken, maar het is heerlijk wanneer je het eenmaal ervaren hebt.

Dit heeft volledig te maken met het pure plezier dat je krijgt door de gunplay van Destiny 2 die nog net zo goed aanvoelt als tijdens de release van een jaar geleden. Het is precies, krachtig en geeft je een machtig gevoel. Daarnaast is er altijd die fijne balans van het uitroeien van monsters zonder je te onsterfelijk te voelen, want dat resulteert telkens weer in je dood.