Een nieuwe maand, een nieuwe selectie games. Deze maand kunnen PlayStation Plus-gebruikers aan de slag met Dead by Daylight. Hoewel de game al een tijdje uit is, zal niet iedereen even bekend zijn met de asymmetrische multiplayer horrorgame. In deze special geven we je dan ook graag een paar handige tips om de vele online potjes tot een goed einde te brengen.

De basis van de game

De kern van Dead by Daylight is simpel. Vier overlevenden dienen in een potje vijf generatoren te activeren, waarna zij via twee verschillende uitgangen kunnen ontsnappen uit het level. Maar dat gaat niet gemakkelijk, want te allen tijde loopt er een moordenaar die de overlevenden om het leven kan brengen. Het is dan ook van groot belang dat je jouw opdracht zo snel mogelijk voltooit.

Doe je dat niet, dan pakt de moordenaar je vroeg of laat en hangt hij je op aan een van de vele aanwezige haken in de game. Word je voor de derde keer opgehangen of word je niet op tijd gered, dan lig je uit het spel en overlijd je. Naast efficiënt werken dien je dus ook goed samen te werken om de moordenaar te slim af te zijn. Tijd voor wat tips om die strijd wat meer haalbaar te maken.