Terwijl de welbekende techgiganten als Facebook, Microsoft en Google nog de digitale markt domineren, kunnen zij alvast de borst nat maken. Veel startups zijn namelijk al bezig om hun slag te slaan. Veel ambitieuze ideeën waardoor menig mens zich zal afvragen: waarom heb ik dat niet bedacht?

5. Essential

Andy Rubin is de oprichter en CEO van Essential. Rubin is in techland misschien wel beter bekend als de geestelijke vader van Android. Rubin verliet Google in 2014 en lanceerde daarna Essential. Android ging later de geschiedenisboeken in als het meest populaire smartphone OS (Operating System) ooit.

Essential is een gadgetbedrijf dat de ambities heeft om de strijd aan te gaan met Apple en Samsung. Dit doet Essential door een toestel uit te brengen dat de simpele maar unieke naam 'the Essential Phone' heeft.

Het toestel bevat onder andere de functie om accessoires vast te klikken via een magneet. Een ontwikkeling waar je in de toekomst veel profijt van kan hebben. Een echte smartphone van de toekomst dus.

Essential houdt zich niet alleen bezig met haar eigen smartphone. Zij werkt namelijk ook aan een slimme 'Home Hub'. Een bedieningspaneel waarmee je veel huishoudelijke apparaten kan laten werken op afstand. Essential is een veelbelovende startup die we in de komende tijd zeker in de gaten zullen houden.