18.5 miljoen unieke gebruikers telt het gaming platform Steam. Een astronomisch getal dat je eraan herinnert hoe groot de PC-gaming community is. Een tijdje terug dacht iedereen nog dat de console branch gamers grotendeels zou overnemen, maar niks is minder waar. Veel PC-bedrijven voeren elk jaar een aantal innovatieve ontwikkelingen door, waardoor gamers vermoedelijk niet snel zullen afhaken. Dit is de top vijf beste innovaties in de PC-gaming branche.

Curved monitors

Een belangrijke factor voor het spelen van PC-games is een monitor. Zo is er veel diversiteit binnen de scala aan monitors.

Een nieuwe trend binnen de monitors is curved, iets wat we al eerder zagen binnen de tv-branche. Sommigen denken dat deze trend zal terechtkomen in het lijstje van de vele gimmicks.

Maar wij denken dat deze trend een geschikte toevoeging is voor PC-gamers. Een curved-monitor geeft je het gevoel alsof je zowat zelf in de game zit. Dit komt helemaal tot zijn recht als je beschikt over drie curved-monitors. De monitors sluiten dan goed op elkaar aan, zodat je game ervaring aanzienlijk wordt verbeterd.

Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat de zijkanten van de monitor door je ogen beter worden waargenomen, waardoor het scherm groter lijkt.

Wij denken dat curved-monitoren in de toekomst steeds meer gebruikelijker zullen worden voor PC-gamers.