5. F1 2017

We openen deze top vijf beste race games van 2017 met F1 2017. Alhoewel de echte Formule 1 al afgelopen is, kun je het komende half jaar nog wel aan de slag met Codemasters racespel. De game verscheen 25 augustus en bracht weer veel nieuwe features met zich mee.

Eén daarvan is de modus waarin je met klassieke auto's kunt racen. Deze zat al in F1 2013, maar verdween daarna. In F1 2017 is deze dus teruggekomen met meer oude wagens dan ooit. Altijd al met Ayrton Senna's McLaren willen rijden tegen de Ferrari van Kimi Räikkonen? Dat kan dus in F1 2017!

Naast deze oude vernieuwing is de carrièremodus ook weer flink uitgebreid. Zo kun je nu meer componenten dan ooit ontwikkelen en dien je ook rekening te houden met de slijtage van de motor. Extra diepte en een hogere moeilijkheidsgraad als je met McLaren Honda rijdt.

F1 2017 kwam 25 augustus uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. In de review beloonden we de game met een 8.

4. DiRT 4

Het is al zes jaar geleden dat de DiRT 3 uitkwam, dus was het wel weer tijd voor een nieuw deel in de rallyreeks. En dit jaar was het dan zo ver, DiRT 4 werd gereleased. Eindelijk weer een reguliere game in de serie, als je DiRT Rally niet mee rekent.

Ook DiRT 4 kent weer een wijd scala aan wagens waarin je kunt rijden. Niet alleen met de rallymonsters van vandaag de dag, maar ook met oude klassiekers uit onder meer de jaren tachtig en zeventig én officiële Rallycross wagens. Codemasters, ontwikkelaar van de game, heeft namelijk de officiële licentie van dat kampioenschap te pakken.

Op het gebied van gamemplay doet DiRT 4 nog niet eens zo heel veel nieuws. Het rijdt gewoon weer zo lekker als vanouds en is daarnaast zo uitdagend te maken als je zelf wilt. Een must have voor rally fans

DiRT 4 kwam 9 juni 2017 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.In de DiRT 4 review beloonden we de game met een goede 9.

3. Gran Turismo Sport

Ook de makers van Gran Turismo sport nemen hun tijd met het maken van nieuwe games. Zo dateert Gran Turismo 6, het vorige deel, alweer van 2013. De release van Gran Turismo Sport in oktober er dan ook één waar velen op wachtten.

Sport is alleen niet een Gran Turismo zoals we die van de afgelopen twintig jaar gewend zijn. Zo kent de game veel minder auto's (162 stuks) dan de vorige delen. Dit omdat de game veel meer gericht is op online racen in plaats van de singleplayer campagne.

Nu kan dit misschien niet iedereen bekoren, het doet niks af aan de kwaliteit van het rijden. Want ook Gran Turismo Sport is de koning in rijvaardigheid. Nergens zijn auto's namelijk fijner te besturen dan in Sony's exclusieve PlayStation 4 game.

Gran Turismo Sport kwam 17 oktober uit voor de PlayStation 4. De racer kreeg een acht van ons in de review.

2. Forza Motorsport 7

Er zijn slechts een paar zekerheden in de gameswereld: Gran Turismo wordt sowieso een keer uitgesteld, Half-Life 3 komt nooit uit en elk jaar verschijnt er een nieuwe FIFA, Call of Duty en Forza game. Zo ook nu. En dit jaar is het weer de tijd aan een reguliere Forza Motorsport, nadat we in 2016 aan de slag mochten met Forza Horizon 3.

Forza Motorsport 7 werd groots in de markt gezet. Dit is dé game die de kracht van de nieuwbakken Xbox One X optimaal benut. Niet geheel onwaar, want de game biedt inderdaad grafisch spektakel om je vingers bij af te likken. Al moet een racegame het niet per definitie van de grafische kwaliteit natuurlijk.

Op het gebied van rijden zit het ook wel snor met Forza Motorsport 7. De meer dan achthonderd auto's hebben stuk voor stuk hun eigen karakteristieken en plakken dus lekker op het wegdek. Voor degenen met een Xbox is Forza Motorsport 7 de ideale semi-simulatie game. Zeker niet onterecht om Forza één van de beste race games van 2017 te noemen

Forza Motorsport 7 kwam 3 oktober uit voor de Xbox One en PC. In onze review waren we ook te spreken over de grafische pracht, waardoor we FM7 een keurige 8,5 gaven.

1. Project CARS 2

Daar is 'ie dan, de nummer één van de top vijf beste race games van 2017. En het is Project CARS 2! Waarom? Project CARS 2 is gemaakt door en voor autosportliefhebbers en dat ademt de game aan alle kanten uit.

Zo is het niet het aantal auto's waar PC2 het van moet hebben, maar de variatie in auto's. Project CARS 2 is namelijk heel erg gericht op de autosport en alle klasses daarbinnen. Een kleine greep van de klasses die in de game zitten: Formule 1, Formule Renault 3.5, DTM, Rallycross, GT3, GT4, LMP1 en karts. Het zit er allemaal in.

Daarnaast is Project CARS 2 voor de purist de ideale racer. Het is immers meer simulatie dan Forza en Gran Turismo. Daarmee is het automatisch ook voor een wat meer casual doelgroep wat te lastig, maar daar wordt dan ook niet op gericht.

Project CARS 2 kwam 23 september uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. In de review beloonden we het spel met een 9. Reden voor jou om het in huis te halen?

Wat vind jij de beste race games van 2017?

Dit waren volgens ons de beste race games van 2017, maar misschien had jij van tevoren wel een andere volgorde in gedachte. Ben jij het eens met deze lijst of heb je je dit jaar ook kunnen vermaken met andere racers? Laat het ons weten in de comments!