Bijna iedereen is wel eens verdwaald op de weg. Natuurlijk is dat vervelend, maar wel volkomen normaal. Gelukkig leven we in de eenentwintigste eeuw, wat betekent dat voor elk probleem wel een mobiele oplossing is. Zo ook voor het vinden van de juiste route.

Pak je smartphone erbij en laat je verbazen van wat voor navigatie apps er in dat segment verkrijgbaar zijn. Zodat je tijdens je volgende rit wel op de juiste bestemming aankomt.

5. Sygic

Deze app zorgt er onder andere voor dat zelfs gebruikers zonder toegang te hebben tot het wereldwijde web, alsnog gebruik kunnen maken een navigatie app. Het is namelijk mogelijk om met Sygic kaarten te downloaden, zodat je de opgeslagen plattegronden offline kunt gebruiken.

Sygic is daarom perfect om te gebruiken op vakantie, zodat je vrienden ook nog kunt laten weten via social media waar je bent. Een route namelijk volledig via je MB-bundel laten bereken is voor vele smartphone-gebruikers geen goed idee, omdat je dan tijdens het rijden onnodig veel Megabytes verbruikt. Onder andere door de offline kaarten-functie is Sygic geliefd onder een groot scala aan navigatie app-gebruikers.

De navigatie app die in 2009 van start ging voor iOS-gebruikers gebruikt de kaarten van het Nederlandse bedrijf TomTom, die volledig gratis te gebruiken zijn. Sygic geeft wel de optie om een premium account aan te schaffen, waarmee meerdere opties worden vergrendeld.

De opties die premium-gebruikers onder andere hebben zijn stembesturing en snelheidswaarschuwingen wanneer je te snel rijdt. Sygic is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone-apparaten. Sygic Premium-versie is zeven dagen lang te proberen, daarna zal je een pakket kunnen aanschaffen via de app zelf.