Soms heb je zo’n moment als je een film zit te kijken. Je mond valt open en je ziet even niet meer wat er op de voorgrond gebeurt. Zo betoverend kan de omgeving in een film zijn. Soms is dat natuurlijk te danken aan deftig oppoetswerk en special effects, maar er zijn filmlocaties die echt adembenemend mooi zijn. Wij geven je in deze special tien van deze filmlocaties.

10. Canyonlands National Park, Utah

We beginnen in deze lijst met een locatie uit de film 127 hours; het Canyonlands National Park in Utah. Een locatie die misschien niet zo voor de hand ligt, gezien het (waargebeurde) verhaal daar nogal dramatisch afloopt. Aron Ralston, de man waar de film over gaat, is een klimmer en onderweg naar zijn volgende klim in Blue John Canyon, Utah.

Die klim gaat alleen gruwelijk mis en Aron komt na een val met zijn arm onder een rots vast te zitten. Na vijf dagen heeft hij al van alles geprobeerd en besluit hij zijn eigen arm te amputeren om te overleven. Ondanks het dramatische verhaal speelt de film zich wel op een geweldige plek af, namelijk Blue John Canyon.

Dit landschap is onderdeel van het Canyonlands National Park, iets ten oosten van de San Rafael woestijn in Amerika. Het is een uitgestrekte rotsachtige vlakte met talloze mogelijkheden om in canyons af te dalen. Je moet er dus alleen oppassen dat je niet vast komt te zitten, zoals Aron.