Er zijn honderden visual novels op de markt en het is afgrijselijk moeilijk om door de bomen het bos te zien. Gelukkig zijn wij er voor je en kunnen wij het kaf van het koren scheiden. Zo komen we tot deze lijst met tien geweldige visual novels die iedereen een keer gelezen (of gespeeld) moet hebben.

10. Phoenix Wright: Ace Attorney

Ja, op de Wii hebben we deze game misschien een bijzonder laag cijfer gegeven, toch is Phoenix Wright: Ace Attorney een geweldige game. Sterker nog, de Ace Attorney franchise is in zijn totaliteit een echte aanrader voor iedereen die een keer een visual novel wil proberen. Je speelt een advocaat waarmee je verschillende zaken behandelt en het is jouw taak om de juiste dader te vinden.

Misdaadverhalen doen het altijd ongelooflijk goed. Het is het waard om je ogen open te houden en alles te onderzoeken, want elke aanwijzing kan je verder naar de dader brengen. Deze sfeer heeft Phoenix Wright: Ace Attorney ook; het is spannend en je moet blijven opletten, want anders zie je misschien wat over het hoofd. Het is niet de bedoeling dat de verkeerde persoon achter de tralies komt.

Phoenix Wright: Ace Attorney is de perfecte game voor iedereen die houdt van misdaad en mysterie. Alle detectives en advocaten onder ons kunnen los gaan op deze titel en alle andere games uit de serie. Iedereen die niet te veel nadenkt bij games kan deze serie beter laten liggen, want je zult je hersenen moeten laten werken om de zaken op te lossen.