10. Life is Strange 2

We beginnen de lijst met Life is Strange 2, een game waarbij je af en toe wel eens een traantje weg zal moeten pinken. De game is het vervolg op de originele Life is Strange, maar volgt niet dezelfde personages. Het verhaal volgt Sean Diaz, een 16-jarige jongen die in eerste instantie een normaal leven lijkt te leiden met zijn vader en broertje Daniel. Het leven van Sean verandert drastisch wanneer hij ruzie krijgt met zijn buurjongen en zijn vader door een politieagent wordt doodgeschoten.

Het incident zorgt ervoor dat hij en zijn broertje naar het dichtstbijzijnde bos vluchten en daar proberen te overleven. Sean neemt een ouderlijke rol aan tegenover Daniel. Hij beschermt hem, zorgt voor hem en geeft hem te eten en te drinken. Ook houdt hij geheim dat zijn vader doodgeschoten is om zijn broertje niet te kwetsen.

De game bespreekt zware en emotionele thema’s en staat bekend om een ijzersterk verhaal neer te zetten. De volledige Life is Strange serie, waaronder Life is Strange (1), Before The Storm, The Awesome Adventures of Captain Spirit en Life is Strange 2 ondersteunen allemaal MacOS. Aangezien de game ook bepaalde point en click elementen heeft, is de besturing op PC gemakkelijk en de game runt prima. Daarom staat Life is Strange 2 op ons lijstje met de beste Macbook games.

Op dit moment is alleen de eerste episode van Life is Strange 2 beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De volgende episodes zullen in 2019 uitkomen.