1. Horizon Zero Dawn

En natuurlijk staat onze eigen Nederlandse trots Horizon Zero Dawn op nummer één. Zijn we wat chauvinistisch? Nee, want het product van Guerilla Games is ook ook gewoon een top game. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze review (een cijfer van 9,7) en de score op Metacritic (een cijfer van 89). We hebben gewoon te maken met één van de beste games van 2017 en dat is voor een nieuwe IP bijzonder knap.

In Horizon Zero Dawn kruip je in de huid van Aloy. Zij behoort tot één van de weinig overgebleven menselijke stammen die de post-apocalyptische aarde van het jaar 3000 bewonen. Onze planeet is namelijk overgenomen door robotachtige dinosauriërs en laten onderdelen daarvan nou net cruciaal zijn voor Aloy om te kunnen overleven. En dat staat je dan ook te doen in Horizon Zero Dawn: overleven.

De open wereld van Horizon Zero Dawn is werkelijk waar prachtig te noemen en geeft jou als speler onwijs veel mogelijkheden. Niet dat je wat doelloos missies aan het afwerken bent, nee alle acties in de game vertellen je weer iets meer over de wereld van Horizon Zero Dawn. De game is bovendien een role-playing game en elk stukje voortgang die jij boekt zorgt ervoor dat jouw Aloy sterker wordt en tevens nieuwe vaardigheden leert. Klinkt niet verkeerd, hè?

Horizon Zero Dawn is sinds 1 maart verkrijgbaar voor de PlayStation 4.

Wat vind jij de beste games van 2017?

Dit lijstje is, zoals eerder gemeld, gebaseerd op de maandelijkse populariteit van de games bij ons op XGN en op onze reviewcijfers. Zodoende is dit onze top 10 beste games van 2017 geworden, maar misschien heb jij wel een andere top 10 in je hoofd zitten. Laat het ons dan weten in de comments! We zijn namelijk benieuwd naar wat jullie de beste games van 2017 vinden.