10. Street Fighter V (PlayStation 4)

Met pijn in mijn hart moet ik Street Fighter V op de tiende plek zetten dit jaar. Het is mijn favoriete franchise wat betreft vechtgames en dat al jaren. Bij Street Fighter IV was ik nog behoorlijk content door de aanpak, maar die game miste een element wat in Street Fighter V voor mijn gevoel wel aanwezig zou zijn. Toch heb ik Street Fighter IV grijs gespeeld, want tof was de game absoluut!

En toen kwam de dag dat ik Street Fighter V mocht spelen voor een preview. Na het spelen van de game bij een sessie van Capcom had ik hoge verwachtingen. Een compleet andere draai aan het vechtsysteem, dynamische gevechten, toffe graphics, vrij te spelen vechters, noem maar op! En in het begin was dat gevoel er absoluut ook. Vandaar ook dat de game nog überhaupt in mijn top 10 staat.

Maar Capcom heeft me wel teleurgesteld met de content die uitgebracht is en de manier waarop. Iedere maand een toevoeging was de deal. En ergens is die ook wel nagekomen, maar zeker niet volgens schema. De ene maand kwam Alex, dan even niets, daarna zou er een verassing komen, maar dat was toch dat ene gemiste karakter (een maand te laat). Vertraging hier en daar, wat technische problemen, oke. Maar dit ging wel ver. Jammer gewoon.

Nu speel ik de game nog zo nu en dan. Gewoon voor de leuk, maar zeker niet ieder dag of week meer. En op die momenten kan ik ook nog echt van de game genieten. En nu Akuma erbij komt ga ik de game waarschijnlijk ook weer wat meer spelen.