De top 10 beste Chinese films - Happy Chinese New Year!

1. Dying to Survive

De absolute topper bovenaan onze lijst met de beste Chinese films is Dying to Survive, een komedie film die in 2018 uit kwam en veel positieve reacties ontving. De film werd geregisseerd door Wen Muye en hij werd tijdens het Internationale filmfestival van Haina ‘Regisseur van het jaar.’

De film vertelt het verhaal over een man genaamd Cheng Yong, die financiële problemen heeft. Zijn winkel gaat bijna failliet en zijn vader heeft dringend veel geld nodig voor hersenoperaties. Cheng ontmoet een man die hem verzoekt om een goedkoop medicijn uit India te brengen met als beloning geld. En dat is nou net wat hij nodig heeft. Nu maar hopen dat dit goed komt.

Welke van deze Chinese films vind jij de beste?

Er zijn genoeg toffe Chinese films uitgekomen de afgelopen jaren. Zoveel films, dat het bijna lastig wordt om te kiezen. Welke van deze Chinese films vind jij de beste? Laat het weten in de comments.

Voor meer Aziatische films en series kan je ons artikel over de top 10 beste Koreaanse drama series lezen. Heb je Netflix en zoek je nog series om te kijken? Lees dan vooral ons artikel over de beste bingewatch Netflix series voor dit moment.