Foto: Paramount Pictures

We konden niet alle actiefilms van 2018 meenemen in onze top tien. Dus om ze toch niet te vergeten zijn deze films de honorable mentions van dit jaar: Venom, Ant-Man and the Wasp, The Meg, Jurassic World: Fallen Kingdom en The Equalizer 2. En dan nu verder met de Top 10!

10. Bumblebee

Onze favoriete Transfomer kreeg dit jaar zijn eigen actiefilm: Bumblebee. De film vindt plaats voor de gebeurtenissen van Transformers en gaat over het eerste contact tussen de mens en Bumblebee. Charlie Watson (Hailee Steinfeld) ontmoet Bumblebee als zij hem als roestbak moet repareren. De autobot en Charlie bouwen een diepgaande, emotionele relatie op en doen er alles aan om elkaar te beschermen tegen de Decepticons.

Bumblebee lijkt wel een mens in deze actiefilm, de band tussen mens en robot is sterker dan ooit tevoren gezien in Transformer films. In de film zit ook en vleugje goede humor, wat prettig is tussen al die actie door. Wij gaven de film een 8 in onze Bumblebee review, lees in de recensie meer over het verhaal en de opzet van de film.