De ontwikkeling van Minecraft - blokje voor blokje naar de top

2018 - Een natte bedoeling

Begin 2018 werd er een screenshot uitgebracht voor Minecraft 1.13. De update heette heette 'The Aquatic Update’. Zeven maanden later in juli werd de update uitgebracht voor de Minecraft Java Edition (PC). De update ging alleen maar over water! De oceanen in Minecraft werden na 9 jaar echt tot leven gebracht. Minecraft probeerde dit eerder in 2014 door een baas in het water te maken, maar de community had daar niet veel aandacht aan geschonken. Logisch ook, gezien de onderwaterbaas moeilijk te verslaan was.

De Aquatic update bracht wat nuances aan in het water van Minecraft. Er werden met de update dolfijnen en schildpadden toegevoegd, en de vissen die je kon vangen waren ineens fysiek zichtbaar. Ook werden er gezonken structuren toegevoegd, waaronder ruïnes, kapotte boten, schatkisten en nog meer!

Er werd ook een nieuwe wapen toegevoegd, de Trident. Dit is een wapen waar je mee kan gooien of met de hand kan vechten. Nieuwe enchantments werden toegevoegd voor je Trident en andere wapens zodat dit wapen direct compleet met de rest van de wapens mee kon doen.