De ontwikkeling van Minecraft - blokje voor blokje naar de top

2014 - Een nieuw avontuur en de verkoop van Minecraft

In 2014 kwam er één grote update uit genaamd 1.8 -The Adventure Update. Er werden bij de update niet al te veel elementen toegevoegd aan de game. Het was meer een item en commands update.

Zo kwamen er nieuwe dieren en monsters naar de game, maar ook een nieuwe baas. Deze nieuwe baas bevond zich in het water waardoor spelers creatief moesten zijn om deze te verslaan. Maar dat was niet alles wat er in 2014 gebeurde.

2014 was namelijk het jaar waarbij Mojang werd verkocht voor 2.5 biljoen dollar aan Microsoft. Op de forum van Mojang werd aangegeven dat Notch de druk niet aan kon om één van de grootste spellen ter wereld te bezitten en daarom besloot om het hele bedrijf te verkopen aan Microsoft.

De Minecrft community was geschrokken van het nieuws. Veel fans vonden dat het een slechte stap is omdat ze dachten dat Microsoft de game zou verpesten. Desondanks viel dit best mee, iets dat jaren later bleek. Of Notch Minecraft van de hand gedaan heeft vanwege de druk zullen we waarschijnlijk nooit weten.