Bedrijven zien er toekomst in

Nintendo zag de Wii groeien door haar casual markt en ziet in dat diezelfde doelgroep ook is weggelegd voor mobile gaming. Al meermalen heeft Nintendo aangegeven zich meer op de mobiele markt te willen richten. Hiermee lijken ze recht tegenover de heersende negatieve opinie tegenover mobile gaming in te staan, maar Nintendo is een bedrijf die ook wel tot dit soort dingen in staat is. Ze zijn eigenwijs, wat bijvoorbeeld blijkt uit de zet om karton als nieuw speelgoed te verkopen.

In het verleden heeft Nintendo in ieder geval al bewezen te weten hoe je games naar de mobiel brengt. Super Mario Run wist zo zijn successen te behalen en ook de mobiele Animal Crossing wist fans bezig te houden met een hoop schattige dierenbuurtjes en dingen die je voor hen verzamelde. Ook Fire Emblem kreeg zijn eigen mobiele games, waardoor casual gamers ook nog een snufje strategie in hun games terug kregen.

Daarnaast zijn er ook nog games die we graag op mobiel zien. Wat dacht je van Kirby, een schattig roze bolletje dat met gemak de casual mobiele gamer ook kan bedienen.

Wat zijn volgens jou mobile gaming pros & cons?