De mobile gaming pros & cons op een rij - Afvoerput of de toekomst?

Na al die negativiteit is het eigenlijk ook wel eens tijd om de zonnige zijde te belichten. Zo zijn er vijf pro's aan mobile gaming die het gevoel geven dat er toch nog toekomstsperspectief is voor deze markt.

Succes met beste mobile games

Er zijn al verschillende spelers die succes weten te behalen door mobile gaming. Flappy Bird was niet een van de beste mobile games, maar behaalde toch eenmalig belachelijk veel succes. En daarboven staan ook nog eens grotere bedrijven die op structurele basis succes ervaren. Neem bijvoorbeeld makers van Pokémon GO, wat zo een hype was dat al die verslaafde spelers op hun beurt bijzonder veel overlast veroorzaakten.

Dat Pokémon GO een succes is, blijkt ook uit de toekomstplannen van maker Niantic Inc. Ook het populaire Harry Potter krijgt zijn eigen Pokémon GO-achtige game. Eerder schreven we hierover dan al een special hoe deze game kan profiteren van alle goede dingen die Pokémon GO heeft gebracht sinds dat deze op de mobiel verscheen. En wanneer je denkt dat Pokémon GO een eenmalig succes was: eerder flikte het bedrijf het ook al met Ingress.

En dan hebben we het nog niet over Monument Valley gehad. Deze game is voor een mobiele game best goed. Verkrijgbaar op iOS, Android en Windows Phone! Na het succes van deze game, mag deze wel worden geschaard onder één van de beste mobile games.