De mobile gaming pros & cons op een rij - Afvoerput of de toekomst?

Low budget

Een hoop van de games in de Google Playstore en Apple Store zijn free-to-play of beschikbaar voor nog minder dan een paar euro. Stel dat je elke maand een euro krijgt om te besteden aan games, dan nog zou je heel de maand lang elke keer dat je een drol draait of moet wachten in de bus, een game kunnen spelen. Alles in deze stores is low budget.

Nu kun je zeggen dat dit iets goeds is, maar dit kent ook een schaduwzijde: alle games zijn minimaal getest. Omdat het low budget is, steken de ontwikkelaars weinig tijd in het optimaliseren van de spellen. Uiteindelijk betekendt dit dan ook dat er bijzonder veel Shovelware op de mobiele markt verkrijgbaar is. Shovelware is niks anders dan een denigrerende term voor games waarbij duidelijk is dat kwantiteit ruim boven kwaliteit staat.

Shovelware wekt al jaren discussies op. Het is nu niet leuk om uren door troep te spitten om toch iets moois te vinden, iets wat dan ook menig gamer tegenhoud om mobiel te gamen. Gelukkig heeft niet enkel de mobiel er mee te maken, ook op pc wordt er op kanalen als Steam veel Shovelware uitgebracht.