De mobile gaming pros & cons op een rij - Afvoerput of de toekomst?

Verkoop je ziel aan de duivel

Je geeft voor mobile gaming van alles op. Je weet van meer dan de helft vaak niet waar je toestemming voor geeft. Zelfs al had er gestaan dat jij je ziel aan duivel verkoopt, heb je dit onwetend waarschijnlijk met een 'ja' beantwoord.

Mobiele games zijn verder niet altijd even transparant in wat ze nu eigenlijk van je mobiel nodig hebben. Soms heb je het gevoel dat je voor de meest gekke dingen toegang moet geven om het spel te kunnen spelen. Een voorbeeld is het mobiele spel Lumines. Het spel is een lange tijd razend populair geweest onder casual gamers, maar heeft bij veel mensen ook vraagtekens opgeroepen waarom Lumines toegang moet hebben tot je telefooncontacten.

Dergelijke dingen wekken zorgen op, want waar is die informatie voor nodig? Is de informatie veilig in handen van de maker? Wie zegt dat je gegevens niet worden doorverkocht? Kortom: een game zomaar over toegang toe geven en zodoende je privacy op het spel zetten, laat niet altijd bij iedereen een even veilig gevoel achter.