De mobile gaming pros & cons op een rij - Afvoerput of de toekomst?

Hoopvolle afsluiting mobile gaming pros & cons

En als je denkt, Nintendo is een mal bedrijf, dan kunnen we dat niet ontkennen. Maar wacht, dat is niet wat we bij dit kopje wilden vertellen. We wilden namelijk duidelijk maken dat andere bedrijven al net zo mal zijn. Mobile gaming neemt namelijk ook een steeds prominentere rol in op de grootste conventies, want op Gamescom en E3 is het ook al raak!

Sinds jaren geleden is er al op de E3 aandacht voor games die je even kunt spelen wanneer je wacht op een Whatsapp-reactie. Drie jaar terug begon dit al op te vallen met aankondigen van spellen als Lara Croft GO en Kingdom Hearts Unchained x. Dit zijn allemaal games gebaseerd op vrij populaire hardcore games. Door het franchise te pakken en de gameplay heel erg af te laten wijken van het origineel, zijn ook deze games naar de mobiel te vertalen.

Sindsdien is het alleen maar meer geworden, want ook met de Final Fantasy Portal App, liet Square Enix er geen twijfel over bestaan: mobile gaming is big business voor de uitgever. Ubisoft, EA en Bethesda hebben ook hun steentje al bijgedragen aan de industrie. Denk aan Fallout Shelter (Bethesda), Minions Paradise (EA) en deze lijst met toffe Ubisoft mobile games van Gamescom 2017. De lijst is nog lang niet compleet.